Stomatologia estetică este un domeniu specializat al stomatologiei care se ocupă în principal cu utilizarea diferitelor proceduri stomatologice pentru a îmbunătăți aspectul feței. Dacă ți-ai pierdut zâmbetul frumos sau vrei să-ți îmbunătățești aspectul, estetica dentară este pentru tine cosmetice terapeutice . Estetica dentară nu este un domeniu separat al stomatologiei; este doar o combinație de tehnici care vizează îmbunătățirea aspectului feței. Multe organisme profesionale, cum ar fi Asociația Americană de Stomatologie, nu recunosc stomatologia estetică ca un domeniu separat.

Stomatologia cosmetică împrumută foarte mult din alte domenii precum știința materialelor, medicină, diagnostic și terapie. Datorită progreselor realizate în aceste domenii, o serie de opțiuni sunt disponibile pentru client astăzi. Multe proceduri noi de restaurare au apărut. Procedurile cosmetice sunt relativ costisitoare. Cu toate acestea, acestea sunt o modalitate excelentă de a vă restabili și de a vă înfrumuseța aspectul. Societatea noastră pune foarte mult accent pe aspectul exterior și astfel stomatologia estetică este foarte populară.

Chirurgii dentari cosmetici au calificări și experiență suplimentare în comparație cu stomatologii generali. Procedurile dentare cosmetice pot fi dificil de efectuat. Succesul lor depinde în mare măsură de aptitudinile și abilitățile chirurgului. Din acest motiv, stomatologii cosmetici au pregătit ani de zile pentru a-și învăța și a-și perfecționa abilitățile. Procedurile cosmetice stomatologice pot avea rezultate „fake sau break”. Din acest motiv, este esențial să alegeți dentistul cosmetic care are amestecul potrivit de calificări și experiență.

Unele dintre procedurile dentare cosmetice comune includ implanturi dentare, aparat dentar, fatete și Lumineers și albirea dinților. Albirea dinților este o procedură cosmetică relativ mai simplă și se efectuează la multe clinici dentare. Se poate realiza si acasa prin achizitionarea unui kit de albire a dintilor la domiciliu. Pe de altă parte, procedurile rămase necesită ajutorul unui specialist.

Fațetele dentare sunt folosite pentru a rectifica dinții rupti sau ciobiți. Acestea sunt realizate din porțelan care arată foarte asemănător cu dinții normali. Pe de altă parte, implanturile dentare sunt folosite pentru a restaura dinții pierduti. Acestea sunt fabricate din titan și sunt implantate direct în osul maxilarului. Acestea sunt foarte stabile și oferă rezultate eficiente. Bretele sunt folosite pentru a corecta dinții nealiniați. Acestea sunt fie din metal, fie din plastic transparent (Invisalign).

Procedurile cosmetice dentare sunt foarte costisitoare. Companiile de asigurări nu le vor oferi acoperire. Din acest motiv, ar trebui să iei în considerare finanțele tale înainte de a opta pentru proceduri cosmetice. Puteți contacta medicul dentist pentru mai multe informații.

Ce trebuie să știți despre stomatologii cosmetici